Ny Ten Rivers Trip episode endelig klar:

DERFOR LAGER VI TEN RIVERS TRIP

Vi er endelig ferdige med første episode i sesong to av Ten Rivers Trip. “Forheksa av månen” er en skamløs hyllest til Trysil, ørretfiske med fluestang og fisketuren som kulturbærer og naturen som medisin. Filmen kan ses på You Tube helt gratis.

Her er en link til You Tube kanalen. Trykk på abonner så kommer fremtidige versjoner rett på veggen din i You Tube.

Vi kommer til å lage to episoder av Ten Rivers Trip i år. Første episode, som altså er ute nå, tar utgangspunkt i vår- og det tidlige sommerfisket i Trysil, Rena og et par andre steder nord i Hedmark. Andre episode lanseres etter påske – også den på YouTube.

Det lages mange utrolig fine fiskefilmer i Skandinavia og verden forøvrig. Vi ønsker å lage naturfilmer hvor fluefisket er den røde tråden og megafonen som formidler en god historie og et tydelig budskap om respekt for naturen og  vern av verdiene som utgjør mangfoldet i landskapet vårt.

Ten Rivers Trip er formulert som et dogme og med noen fiskeregler. Egentlig var dette en ide om å søke tilbake til den opprinnelige gleden ved å være på fisketur. Letingen etter uprøvde, glemte og ukjente elver og vann. De senere årene har Ten Rivers Trip mer og mer blitt et prosjekt som handler om respekten for økosystemet og ivaretakelsen av bærekraftige vassdrag i Norge.

Les mer om Ten Rivers Trip her.

HVORFOR FISKER DU?

Redigering i Premiere Pro CC

Sesongpremiere for Ten Rivers Trip

For noen år siden var svaret på spørsmålet om hvorfor vi fisker åpenbart: Fordi vi ønsker å fange stor fisk, og helst større enn i fjor! Poseringstrangen og utviklingen på sosiale medier de senere årene har imidlertid fått oss til å tenke.

Still deg selv følgende spørsmål:

Dersom det å fange stor fisk var den viktigste motivasjonen med å fiske, hvorfor reiser du ikke bare til et put-and-take tjern nord i Tyskland hvor du er garantert to kilos regnbueørret på tredje hvert kast?

Svaret er for de fleste selvsagt like åpenbart som spørsmålet er dumt. Det er selvsagt naturen vi fisker i og turkompisen som er hovedgrunnen til at vi reiser på fisketur. Ikke den store fisken, for da ville vi fisket andre steder.

Tiden er overmoden for å ta diskusjonen om  vi er i ferd med å miste fotfestet i den gamle fiskekulturen når jakten på stor fisk blir viktigere enn jakten på en god tur langs norske elver.

ELVEBREDDEN ER VÅR SKRIFTESTOL

Redigering i Premiere Pro CC

Forhekset av månen

For oss er det å fortelle historier om fisketurer synonymt med fortellinger om livet selv og naturen. Opplevelsene våre i fjell og skog preger oss. De er styrende for hvordan vi ser på oss selv, verden rundt oss og hva vi blir til.

Sola på himmelen, månen i natta, furua i Østerdalen, de tronende fjellene i Folldal, frosken i Oppland, fisken i Trysil og og gaupa utenfor Vilusæter er våre livscoacher.

Naturen er vår Zen-master og og veileder. Elvebredden er våre livs skriftestol.

Det enkle svaret og vanskelige valget

Historier inspirert av dette utgangspunktet har derfor blitt Ten Rivers Trip sin naturlige plass i mangfoldet av gode natur- og fiskefilmer.  En god dokumentar viser sammenhengen mellom mennesket og miljøet det lever i. Derfor er fluefisket både viktig og uviktig i filmene våre. Fisketuren er limet som binder historien om Lukas og Kjell mellom trær og granitt sammen til en helhet som er viktigere enn fortellingen om kilosfisk, dyrt utstyr og Facebook poseringer med stanga bak nakken.

Derfor er ærlighet både det enkle svaret og samtidig det vanskelige valget vi må ta når vi skal fortelle historien om våre Ten Rivers Trip-turer. Vi vil selvsagt gjerne vise fram fin fangst, men ofte er det andre historier fra turene som er viktigst.

Vi ønsker å fortelle en ærlig og rett fram historie om fisketurene slik vi opplever dem. Det betyr at vi er kompromissløse i formidlingen av både opp- og nedturer, dårlige tilslag, småfisk og selvsagt de store og pene som best egner seg for Facebook- og Instagram-likes.

FORHEKSA AV MÅNEN

I årets første episode følger vi Kjell og Lukas i jakten på opplevelser og fisk fra de tidlige turene i Rena til junifisket i Trysil. En av oss får en uheldig start på sesongen, og begynner å lure om det faktisk er noe i munnhellet om at kraften fra månelyset i juni kan smadre fiskelykka og ødelegge en hel sesong.

Opptakene er primært gjort i Trysil i Hedmark kommune, med Vilusæter som base. Men her er også opptak fra det tradisjonelle (og kalde) mai-fisket i Rena, samt et par andre godbiter fra elver andre steder i Hedmark.

Del historiene!

Vi håper du liker fortellingene våre.  Del gjerne dine egne betraktninger om livet ute i naturen, enten på din egen plattform eller i kommentarfeltet under filmen på You Tube.

Og del gjerne historien vår med andre! Historier om ankerfestet og våre evige verdier som ligger i naturen fortjener å bli delt, både de som er godt fortalt og de som er mindre godt fortalt.

Vi vil gjøre oppmerksom på at vi ikke er sponset av noen leverandører eller har noe som helst annet motiv med filmene enn å få utløp for kreativitet og formidlingstrang.