FLUEFISKE I TRYSILELVA ÅRET RUNDT

Trysilelva er en av Norges mest spennende elver for sportsfiske. Frådende stryk, dype høler og sakteflytende strekk gjør sitt til at fluefiske i Trysilelva er en utfordrende opplevelse som krever allsidighet og kunnskap fra fiskeren.

Med sin nordlige grense mot Engerdal bukter elva seg sørover mot svenskegrensa, hvor den skifter navn til Klarälven. Trysilelva har betydd mye for Trysil og områdene rundt. Hvis noen elver i Norge skal kunne beskrives som en brukselv, så er det nettopp denne.

Fra tømmerfløting til fluefiske i Trysilelva

Eldgamle tømmerfløtertradisjoner, jakt i områdene rundt elva og selvsagt fiske og fluefiske i Trysilelva har ført til at den står sentralt i mange fortellinger og historier fra Trysil.

Jeg er «innflytter» men har de siste mange årene brukt mye tid langs bredden av Trysilelva. De siste 10 årene har jeg registret i dagboka rund 50 døgn i året med fluefiske i Trysilelva.

Fluefiske i Trysilelva er en samleside med mine erfaringer fra denne elva. I starten litt spedt, men etter hvert mer innhold som kan bidra til mer større bruk og inspirasjon til fisket i elva.

ARTIKLER OM FLUEFISKE I TRYSILELVA

Danicaen i Trysil

Danicaen i Trysil blåser bort

Jeg og pappa har et felles prosjekt: Ten Rivers Trip. Hver sommer skal vi fiske i ti elver, hvor kun fem får lov til å være gamle favoritter. Fem elver, eller vann, må være nye. I år er vi på en tre uker lang fisketur med mange nye spennende vassdrag.

Eltsjøen

Fluefiske i Eltsjøen

Eltsjøen er et vann som ligger i Trysil, nærmere bestemt i Eltdalen. Vannet ligger rundt 600 meter over havet, det er grunt men og har en kort sesong. Vanligvis kan du fiske fra mai og til isen legger seg i slutten av oktober.

Danica i Trysilelva

Slik fisker du Danica i Trysilelva

Med noen ganske få hårstrå slår Ephemera Danica den brune Vulgataen i kampen om å være landets største døgnflue. Akkurat i disse dager gjør de proteinrike Danica nymfene seg klare til å klekke. Om en ukes tid, eller så, er det i gang. Det fantastiske fiske med Danica i Trysilelva.

INNSEKTENE I TRYSILELVA