Ny Ten Rivers Trip-episode klar søndag 23. februar kl 14:00:

ØRRETJAKT I TRØNDELAG

Neste episode av Ten Rivers Trip sesong 2 er klar til lansering. Filmen legges ut på YouTube-kanalen vår søndag 23. februar klokken 14:00. Episoden har fått navnet «Ørretfiske i Trøndelag».

Her er en link til You Tube kanalen. Trykk på abonner så kommer fremtidige versjoner rett på veggen din i You Tube.

Filmen som skulle vært lansert for et år siden er et resultat av særdeles trang fødsel. Jobb og andre gjøremål forsinket ferdigstillelsen kraftig. Men, når graviditeten endelig synes å bli fullbyrdet ser det likevel ut til at vi ender opp med en velskapt baby.

Fjerde episode vil bli lagt ut på vår YouTube-kanal søndag 23. februar klokken 14:00. Abonner på kanalen, så blir du varslet når den legges ut. Kanalen finner du her

Episoden er en fortelling fra siste del av 2018-sesongen og oppfølgeren til «Forhekset av månen». For de som har sett episoden, vil huske en uforglemmelig dårlig start for Lukas. I denne episoden reiser vi til Trøndelag, og Lukas finner rytmen og troen på egne ferdigheter i barndommens vassdrag i Trysil.

Turen går fra Trysil, via Rena og til overraskende og unike fiskeopplevelser i Folldal, Tydal og et par andre steder lengre nord.

Les mer om Ten Rivers Trip her.

Vi kan love vakker formidling, noen fine ørreter i håven og en Danielsson-snelle som leverer særdeles dårlig egenreklame under et hektisk nattefiske i Trøndelag.

Ten Rivers Trip filmene er et forsøk på ærlig og sannferdig formidling av ekte fiskeopplevelser. Her er opp og nedturer slik de kommer. Vakker norsk natur hvor svermende innsekter, vakende fisk og trolske fjell rammer inn et fiskevennskap mellom en far, en sønn og hunden Lilo.

Dette er den første av to Ten Rivers Trip-filmer fra oss i år. Den neste kommer nærmere påske, og tar for seg noen magiske øyeblikk med grov Trønder-ørret fra 2019-sesongen. Lanseringsdato er ikke satt, men filmen vil trolig være klar rundt påsketider. I god tid før 2020-sesongen åpner.

ELVEBREDDEN ER VÅR SKRIFTESTOL

Et fint eksemplar av Trønderaure

Ørretjakt i Trøndelag 13

For oss er det å fortelle historier om fisketurer synonymt med fortellinger om livet selv og naturen. Opplevelsene våre i fjell og skog preger oss. De er styrende for hvordan vi ser på oss selv, verden rundt oss og hva vi blir til.

Sola på himmelen, månen i natta, furua i Østerdalen, de tronende fjellene i Folldal, frosken i Oppland, fisken i Trysil og og gaupa utenfor Vilusæter er våre livscoacher.

Naturen er vår Zen-master og og veileder. Elvebredden er våre livs skriftestol.

Det enkle svaret og vanskelige valget

Historier inspirert av dette utgangspunktet har derfor blitt Ten Rivers Trip sin naturlige plass i mangfoldet av gode natur- og fiskefilmer.  En god dokumentar viser sammenhengen mellom mennesket og miljøet det lever i. Derfor er fluefisket både viktig og uviktig i filmene våre. Fisketuren er limet som binder historien om Lukas og Kjell mellom trær og granitt sammen til en helhet som er viktigere enn fortellingen om kilosfisk, dyrt utstyr og Facebook poseringer med stanga bak nakken.

Derfor er ærlighet både det enkle svaret og samtidig det vanskelige valget vi må ta når vi skal fortelle historien om våre Ten Rivers Trip-turer. Vi vil selvsagt gjerne vise fram fin fangst, men ofte er det andre historier fra turene som er viktigst.

Vi ønsker å fortelle en ærlig og rett fram historie om fisketurene slik vi opplever dem. Det betyr at vi er kompromissløse i formidlingen av både opp- og nedturer, dårlige tilslag, småfisk og selvsagt de store og pene som best egner seg for Facebook- og Instagram-likes.

FORRIGE EPISODE: FORHEKSA AV MÅNEN

I forrige episode følger vi Kjell og Lukas i jakten på opplevelser og fisk fra de tidlige turene i 2018. En av oss får en uheldig start på sesongen, og begynner å lure om det faktisk er noe i munnhellet om at kraften fra månelyset i juni kan smadre fiskelykka og ødelegge en hel sesong.

Opptakene er primært gjort i Trysil i Hedmark kommune, med Vilusæter som base. Men her er også opptak fra det tradisjonelle (og kalde) mai-fisket i Rena, samt et par andre godbiter fra elver andre steder i Hedmark.

Del historiene!

Vi håper du liker fortellingene våre.  Del gjerne dine egne betraktninger om livet ute i naturen, enten på din egen plattform eller i kommentarfeltet under filmen på You Tube.

Og del gjerne historien vår med andre! Historier om ankerfestet og våre evige verdier som ligger i naturen fortjener å bli delt, både de som er godt fortalt og de som er mindre godt fortalt.

Vi vil gjøre oppmerksom på at vi ikke er sponset av noen leverandører eller har noe som helst annet motiv med filmene enn å få utløp for kreativitet og formidlingstrang.