FLUEFISKERE VIL GI BARN EN GOD JUL

Det er kun to døgn til auksjonen av sjø- og tørrfluer avsluttes. Auksjonen går til inntekt for Blå Kors som gir barn som trenger en oppmuntring en god julefeiring. Responsen så langt har vært fantastisk.

Entusiastiske fluefiskere byr og gir som bare det til Blå Kors og minJUL. Bare to dager gjenstår av den litt rare men viktige auksjonen av fiskefluer. Tre fullstappede fluebokser skal selges til inntekt for barn som ikke kan feire en god jul.

Samlet har elleve entusiaster og engasjerte budgivere, og givere, greid å samle inn over 10.000 kroner til Blå Kors.

Vi er en gjeng fluebindere som har gått sammen for å bidra til den fantastiske jobben Blå Kors gjør for barn i de store byene. Vi ønsker å hjelpe Blå Kors med arrangementet som finner sted i Oslo. Entusiasten Vidar Nysæter tok initiativet sammen med Eugen Vegger, og samlet i alt 11 fluebindere som til sammen har laget tre fluebokser fullstappet med fantastiske fluer for sjø, skog og elv.

Bud og gaver strømmer på

Budene har strømmet på. Budene på boksene ligger nå på til sammen 5.700 kroner. I tillegg har engasjerte folk åpnet lommeboka og gitt penger til minJUL. Til sammen har vi på noen dager klart å samle inn 11.700 kroner til formålet.

Og pengene kommer godt med. En god jul er nemlig ikke en selvfølge for alle barn. Blå Kors forsøker å gjøre noe med saken. Gjennom minJUL arrangerer de julaften for unger som ikke tar God Jul og julaften som en selvfølge.

“Vi er elleve entusiaster som mener at alle unger har rett på å en god jul. Derfor sparket vi i gang flueauksjonen”, sier prosjektleder og en av initiativtakerne til prosjektet, Vidar Nysæter.

Anne Gro Gjerdal, Prosjektleder for minJUL i Oslo, pynter juletreet og forbereder seg til å arrangere julaften for barn i Oslo.

Og som så ofte, er stiller staten opp med alt for lite midler til frivillige organisasjoner som prøver å gjøre livet litt bedre for de som faller utenfor.

“Vi på Barnas Stasjon og minJUL syns det er et utrolig flott initiativ dere har startet. Tiltaket baserer seg på nasjonale, lokale og private sponsorer og gaver. Så det dere gjør er en uvurderlig støtte for oss”, sier Anne Gro Gjerdal som er prosjektleder for minJUL i Oslo.

minJUL er et årlig arrangement i de største norske byene som gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften hvor fellesskapet er i fokus

minJUL NESTEN FULLBOOKET

Jul er barnas høytid, men for noen barn er julen kanskje de tyngste dagene i året. Blå Kors sitt mål med minJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen.

«Pengene kommer godt med og skal brukes til alt en julaften inneholder, som for eksempel mat, godteri og julegaver», sier den glade prosjektlederen.

Det er allerde 138 påmeldte til årets julearrangement i hovedstaden. 25 frivillige har sagt ja til å bruke tiden på julaften til å hjelpe til med gjennomføringen. Dermed er arrangementet nesten fullbooket. Det er kun to stoler som foreløpig står tomme.

«Det er flott å se at jula engasjerer de rundt oss, og at givergleden er stor», sier forklarer Anne.

Og barn og voksne har mye å glede seg til i år.

«I år kommer Oslo Soulchildren for å synge for oss, vi får besøk av nissen, vi har to dansere som kommer for å danse for oss, samt at Olivier Mukuto kommer og skal lese juleevangeliet», smiler den engasjerte prosjektlederen.

Nisser laget på Barnas Stasjon. Foto: Blå Kors

Midt i jaget etter gaver og mat, kan det være en god ide å stoppe litt opp å tenke hva jula egentlig betyr. Jula setter spor og skaper minner. Hvem husker vel ikke jula da mormor fikk mandelen for første gang, da julenissen forsnakket seg og avslørte at hun var naboen eller da gaven under treet var akkurat det du ønsket deg.

«Vi på Blå Kors Barnas stasjon Oslo mener at en oppvekst varer livet ut. Derfor er det så viktig å ha med seg gode opplevelser og minner slik som for eksempel en fin julekveld sammen med familien sin», avslutter Anne og takker samtidig alle som har bidratt til auksjonen og minJUL i Oslo.

FORTSATT MULIG Å BLI MED!

Budfristen går ut torsdag 14. desember klokken 20.00. Det er med andre ord fortsatt mulig å bidra til en god jul for unger som opplever alkohol- og rusproblemer hjemme.

0Days0Hours0Minutes0Seconds

Du kan også sende donasjoner direkte til Blå Kors (www.blakors.no eller www.minjul.no), via oss eller ved å legge inn bud på godbiten fra de elleve fluebinderne.

Her er godbitene

  • Tre custom lakkerte fluebokser levert av Eternal Kustom stappet med over 40 fluer i hver boks.
  • En sjøørret boks
  • En boks for fiske i stillevann i skog eller på fjell.
  • En elveboks.
  • Beskrivelsen av boksene ligger i egen video, eventuelle spørsmål rettes til meg på PM.
  • Budene registreres i kommentarfeltet, og merkes feks “Skog 1300kr”
  • Utropspris 1200kr
  • Budøkning min 100kr NB: BUDØKNING ENDRET TIL MINIMUM 50 KRONER
  • Auksjonstopp 14.12.2017 kl 20.00

Auksjonen ligger på Facebook og i salgsgruppa “Fluefiske – Kjøp, Salg, Bytte, Gi Bort”. Trykk “bli medlem” for å se auksjonen. Er du allerede medlem – klikk her

KJENNER DU NOEN?

Kjenner du noen barn som ville blitt glad for å være med på et slikt arrangement, eller er du selv blant dem, kan du kontakte Anne Gro Gjerdal i blå kors. Send en mail til anne.gjerdal@blåkors.no eller gå inn på Facebook siden www.facebook.com/minjuloslo. Du finner også mer informasjon på www.minjul.no og www.blakors.no.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *