FLUEFISKE I ELTSJØEN

I Trysil ligger nærings- og fiskerike Eltsjøen, vannet jeg startet å fiske i. Ingen fiskesesong er komplett uten noen fine turer på Eltsjøen.

Eltsjøen er et vann som ligger i Trysil, nærmere bestemt i Eltdalen. Vannet ligger rundt 600 meter over havet, det er grunt men og har en kort sesong. Vanligvis kan du fiske fra mai og til isen legger seg i slutten av oktober.

Det kan lønne seg å fiske mye i Eltsjøen for å lære det å kjenne godt. Det finnes mange steder hvor det står fin fisk og andre steder det står mindre fisk. De forskjellige fiske artene har sine favoritt standplasser. Vannet inneholder mest ørret, men har god bestand av harr, abbor og lake.

Mulighetene for å fiske på Eltsjøen er veldig bra.

For det første kan alle fiske der. Det er laget plasser hvor de som er handikappede også kan få muligheten til å komme seg ut til vannet. For det andre det er mer enn nok plass til alle som vil fiske. Det er lett å gå rundt hele vannet for å finne bra fiskeplasser. Dette krever at du også orker å gå et lite stykke, siden det kan være langt å gå hele veien rundt vannet. Det beste er å komme seg ut i båt, men du kan også fiske fra land. Skal du ha stor fisk må du vente til det blir kveld for at storørreten skal trekke seg nærmere land.

Gjennomsnitt størrelsen på ørreten er rundt 3-400 gram, men kjenner du til de rette stedene er det ingen problem å møte på fisk opp til en kilo.

I år gikk ikke isen før slutten av mai, og myggklekkingene startet bare noen få dager etter det.

Myggfiske på Eltsjøen pleier å være bra å gi god aktivitet blant fiskene, men samtidig behøver ikke myggfiske å være så lett heller. Myggfiske kan by på vanskeligheter for fluefiskerne.

Jeg og pappa pleier å dra ned til Eltsjøen etter en dag i elva. Selv om man har hatt vindfulle dager på elva, er det ofte slik at kveldene blir fine på Eltsjøen. Som regel legger vinden seg etter klokka åtte på sommerstid, noe som kan gi et meget godt fiske med mygg, vespertina og Vulgata.

I Eltsjøen er du nesten er garantert å få fisk. Har du hatt en dårlig dag i elva er det godt å komme til Eltsjøen for å få opp både humøret og selvtilliten.

VIKTIGE INNSEKTER I ELTSJØEN FOR FLUEFISKERE

Eltøsjøen er et meget næringsrikt vann. Mye humus gir gode vilkår for insekter, og mange av våre aller viktigste insekter finner du i dette fine lille vannet.

Eltsjøen
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *