Årets auksjon starter mandag 10. desember 2018:

EN ØRRETFLUE FOR EN GOD JUL

Ni entusiaster og fluebindere drar også i år i gang juleaksjonen «Fluebindere for Blå Kors». Ni spesial designede fluebokser med sjø- og innlandsfluer for ørret auksjoneres bort til inntekt for barn og unge i Oslo som ikke kan feire jul slik vi gjør.

Ikke alle barn får feire jul. Blå Kors forsøker å gjøre noe med saken. Gjennom minJUL arrangerer de julaften for unger som ikke tar God Jul og julaften som en selvfølge.

Fluebindere for Blå Kors mener at alle unger skal feire jul!

Jul er barnas høytid, men for noen barn er julen kanskje de tyngste dagene i året. Blå Kors sitt mål med minJUL er å gjøre julaften til et godt minne for barn og unge som ellers ikke har en god opplevelse av denne dagen. minJUL er et årlig arrangement i de største norske byene som gir sårbare barn en varm, trygg, tradisjonell og innholdsrik julaften hvor fellesskapet er i fokus.

TAKK TIL BUDGIVERE OG FLUEBINDERE

Auksjonen ble første gang avholdt i 2017 og auksjonen samlet inn nesten 20.000 kroner til minJul og barn som trenger en oppmuntring i julen.

«I sentrum står et menneske, det mest grunnleggende psykiske behov er å bli sett gjennom gode ord, trygt nærvær og hyggelige opplevelser. Derfor er det så viktig å gi så mye av dette for hele familien, spesielt i en sårbar livssituasjon. Jul er den tiden når mennesker forenes for å glede hverandre og gir varmen, som varer lenge.  Vi retter en stor takk til fluebindere og alle andre som har bidratt til at minJUL skal igjen spre varmen i Oslo og andre byer i Norge. Deres omtanke og støtte bidrar at våre gjester føler seg anerkjent og verdsatt! Dette betyr mye», sier Svetlana Dudaitiene som er prosjektleder for arrangementet i Oslo.

I år har sju fluebindere bundet sine favorittfluer, vakkert levert i fluebokser spesialdesignet av Eternal Custom og den fantastiske Eugen Vegger. Prosjektet er videreutviklet av entusiasten Vidar Nysæter, som også tok initiativet til prosjektet i 2017.

«Jeg er spent på responsen i år, men krysser fingrene for at vi har noen attraktive fluebokser for giverglade fluefiskere», sier Vidar Nysæter som er prosjektleder for Fluebindere for Blå Kors.

HER ER REGLENE FOR AUKSJONEN

FEILRETING

Auksjonen avsluttes torsdag 13. desember klokken 15:00 – ikke onsdag 13. desember. En slik dato finnes ikke i kalenderen i år!

Her er litt praktisk informasjon om auksjonen

 • Auksjonen starter mandag 10. desember klokken 08:00
 • Auksjonen stoppes torsdag 13. desember klokken 15:00
 • Auksjonen gjennomføres på Fluebindere for Blå Kors sine Facebook sider
 • Høyeste bud vinner
 • Alle pengene går uavkortet til Blå Kors og prosjektet minJul i Oslo.
 • Som i fjor åpnes det for donasjoner til minJul gjennom kampanjen Fluebindere for Blå Kors
 • Donasjoner og budvinneres betaling skjer på Vipps nummer 905 76 374.
 • Husk å merke overføringen “minJul”

“Auksjonen i fjor gikk over alle forventinger. Vi samlet inn nærmere 20.000 kroner både fra budgivere og gavmilde fluefiskere som ville donere til dette fantastiske formålet. Jeg ønsker både budgivere og Blå Kors lykke til!”, sier prosjektleder Vidar Nysæter.

BOKSENE OG FLUENE

Alle involverte har brukt to måneder på å forberede årets auksjon. Det har vært planlagt, lakkert fluebokser og entusiaster har brukt kveldstimer etter jobb bak bindestikka for å sørge for at også fluene som auksjoneres bort er av høyeste kvalitet. På mandag den 10. desember braker det altså løs med auksjonsstart på Fluebindere for Blå Kors sin Facebook side.

De sju fluebinderne som har bundet sine favorittfluer er (i alfalbetisk rekkefølge):

 • Erlend Solberg
 • Fredrik Leth
 • Kjell S. Rakkenes
 • Lasse Pevik
 • Nicolai Kristiansen
 • Robert Alexander Sørvik
 • Ronny Bjørklund Pettersen

Fluene auksjoneres bort i spesialdesignede fluebokser, utformet og produsert av Eugen Vegger (Eternal Custom). Vidar Nysæter har viet hele sin kapasitet til organisering og gjennomføring av auksjonen og stiller ikke med egen boks i år.

Vi i Fluebindere for Blå Kors håper vi får en god auksjon til inntekt for barn og unge som trenger en god opplevelse og en god feiring på julekvelden. Selvsagt krysser vi fingrene for at vi slår innsamlingsbeløpet fra i fjor. Ikke for vår del, men for barn og unge som deltar på minJul i regi av Blå Kors.

Kjenner du noen barn som ville blitt glad for å være med på et slikt arrangement, eller er du selv blant dem, kan du kontakte Blå Kors. SGå inn på Facebook siden www.facebook.com/minjuloslo. Du finner også mer informasjon på www.minjul.no og www.blakors.no

minJul arrangeres i Oslo, Drammen/Lier, Trondheim, Kristiansand og Fredrikstad.